Tiistaina 5.3.2024 – Tietojohtaminen, koneoppiminen, ratkaisuja ja menestystekijöitä – LIVE TAPAHTUMA

Tiistaina 5 maaliskuuta 2024 klo 9:00 – 12:00. LIVE-TAPAHTUMA. Helsingin keskustakirjasto Oodi, Maijansali.


Aamiainen 9:00 alkaen. Tapahtumaohjelma 9:15.

9:00 – Aamiainen –

– Tervetuloa! –

9:15 – Jari Ylinen. Tietojohtamista tukevat it-ratkaisut: päätöksenteon ja toteutuksen menestystekijät ja kompastuskivet.

Usein data ja erityisesti tietovarastointi nähdään tapana tuottaa päätöksentekoa tukevaa raportointia ja parhaimmillaan edistynyttä analytiikkaa. Tietovarastoinnilla rakennettu laadukas ja liiketoiminnan ohjauksessa oleva data voi kuitenkin olla vielä paljon tätä enemmän: se voi olla koko organisaation it-ratkaisun ydin. Se on parhaimmillaan organisaation tietovarantojen sydän, joka pumppaa tietoa eri tarpeisiin niin tietotuotteisiin ja -palveluihin kuin myös eri järjestelmiin ja niiden yhteisiin tietotarpeisiin.

Tällainen holistinen näkemys tietovarastointiin edellyttää näkemyksellisyyttä, ennakkoluulottomuutta ja vahvaa johtamiskykyä eri tasoilla, mutta odotettavissa olevat hyödyt ovat tämän vaivan arvoisia.

Kokenut tietovarastoinnin ja tietohallinnon kehittäjä ja johtaja Jari Ylinen kertoo tällaisesta tietovarastoinnista ja datanhallinnasta osana organisaation it-ratkaisuja. Hän on Ari Hovi -yhtiön toimitusjohtaja toimien tietojohtamisen johdon konsulttina ja kouluttajana.

Tauko

noin 10:45 Pekka Autere. Datan ja koneoppimisen hyödyntäminen operatiivisessa päätöksenteossa

esimerkkinä toimitusketjun täydennysprosessin optimointi.

Datan ja koneoppimisen hyödyntäminen operatiiviseen päätöksentekoon vaatii kokonaisvaltaista ymmärrystä liiketoimintaprosesseista, käyttäjistä ja teknologiasta – eli tuoteajattelua. Operatiivista päätöksentekoa tukevat data- ja koneoppimisjärjestelmät ovat paljon enemmän kuin yksittäisiä malleja ja koostuvat usein monista eri osista.

Esimerkkinä Pekka käy läpi kuinka tuotantoketjun täydennysprosessia voidaan optimoida kysyntäennusteiden, optimoinnin ja simuloinnin avulla.

Pekalla on yli 15 vuoden kokemus datan, analytiikan ja koneoppimisen hyödyntämisestä päätöksenteon parantamisessa. Hän toimii data science konsulttina auttaen organisaatioita luomaan liiketoiminta-arvoa datasta.

Tapahtumamme ja tilavarauksemme päättyy 12:00 mennessä.


Registrations by e-mail: info@tdwi.fi. Mikäli et vielä ole yhdistyksen jäsen, mutta haluat liittyä ja samalla ilmoittautua tilaisuuteen: info@tdwi.fi

Tervetuloa! Welcome!

Petri Hakanen, puheenjohtaja